Reklama
 
Blog | Karlínská obchodní akademie a VOŠE

Be In Karlín

„Pojďte se mnou nahoru, rychle,“ vyhrkla Táňa a vytáhla Michala s Tomášem na půdu. Kde vzala klíče? Co tam budem dělat? Nestihnem si dojít na záchod… Zhasnutá a prázdná půda Karlínské obchodní akademie se za chvíli stane místem, kde se zrodí něco, co pohne dějinami. Minimálně naší školy.

Jsme tým učitelů Karlínské obchodní akademie. Naše práce nás baví. Učíme studenty ekonomii, podnikání. Učíme je jazykům, porozumění světu i sobě samým. A chceme studenty učit o reálném světě, reálně podnikat. Nechceme učit v bublině. Uzavřeni do leckdy umělého prostoru školy. A tak vznikla myšlenka propojit svět školy se světem podnikání. To všechno s ohledem na ostatní lidi ve společnosti.

Michal a Tomáš chvíli stáli. Pokyvovali hlavami, poslouchali příval Tániných slov. Začali se usmívat. Líbila se jim Tánina slova. Dolů z půdy se vraceli s úsměvem. Netušili, do čeho se pouští… Naštěstí se k nim za pár dní přidali i další kolegové, všechno posvětil ředitel školy, a sny se začaly stávat skutečností.

Nosnou myšlenkou našeho snažení je sociálně prospěšné podnikání. Její realizací je série workshopů pro studenty i pedagogy, snaha propojit firmy a školy prostřednictvím stáží studentů i pedagogů školy v sociálních firmách, vytvoření učebních materiálů…

Jedním z hlavních cílů je konference Be In Karlín, kterou uspořádáme v dubnu 2016. Konference bude o sociálně prospěšném podnikání a o veřejném prostoru. O Karlíně, který máme všichni rádi. O práci, která nás pořád baví. O realizaci vizí, snů a představ. O inspirujících setkáních a propojeních. A taky o neskutečné práci, nasazení, vstřícnosti o získávání zkušeností.

O tomhle všem bude tento blog.

Reklama