Reklama
 
Blog | Karlínská obchodní akademie a VOŠE

První! Ozval se nám první!

„Jak se taková konference vlastně dělá? Je naše myšlenka nosná? Přišel by někdo? Cítí to někdo podobně jako my? Stojí společnost o změny ve vzdělávání? Pochopí studenti, jak moc zásadní tohle téma pro ně může být? Není utopické chtít po nich zcela jiný styl přemýšlení? Ocení studenti to, že jim vlastně ztížíme startovací podmínky pro jejich podnikatelské projekty tím, že vedle principu ziskovosti pevně zakotvíme princip odpovědnosti a společenské prospěšnosti?

V životě je důležitá radost a hravost. Přináší štěstí. Cestou může být láska, přátelství, ale i práce.

Práce může přinášet radost, když mě baví. Když je užitečná ostatním. Když je pro ostatní lidi důležitá. Když něco (i třeba malinkého) zlepšuje! Když mě uživí. Energie, kterou do ní vložím, mě znovu nabíjí. To je udržitelnost!

Zlepšovat lze neustále něco někde. Nejlíp v bezprostředním okolí, kde žiju, studuju nebo pracuju. Třeba v Karlíně:-).

Škola je především místem setkávání různých lidí, místem diskusí. Tento potenciál chceme využít.

A co se týče konference, tu rozjedeme tak, že napíšeme lidem, kteří nás inspirují a….uvidíme.

První! Ozval se nám první! Ozval se Tomáš Hajzler, vizionář, myslitel, spisovatel, školitel, konzultant, organizátor konference SvobodaNaŽivo a propagátor svobodnější práce a zodpovědnějšího podnikání. (www.tomashajzler.com).

„Jděte do toho! Přijdu a podpořím vás!“

Takže, všichni, počítejte s tím, že my, kollárovští učitelé, jsme se zakousli, rozhodili sítě na všechny světové strany a na Apríla 2016 uděláme konferenci Be in Karlín! A půjdeme dál. Propojíme se s těmi, kteří za dnešní školství cítí odpovědnost, kteří do něj chtějí vstoupit a společně s námi ho vytvářet. Možná tu vznikne nový vzdělávací program zaštiťující všechny dosavadní dílčí snahy občanských iniciativ a institucí snažících se zlepšit společnost. Necháme naše studenty odpovědnost ucítit. Víme, že se společně s námi „rozhoří“, opustí své letargické kruhy a začnou se radovat ze smysluplné práce. Pochopí, co to znamená „Be in Karlín“!

 

 

 

 

 

Reklama